17 viç SOL
17 Vinç
DARDANEL
Ton Reklam Genel

AK Parti iki ilçede irtifa kaybetmedi

Özel Haber (Haber Merkezi) - | 02.04.2024 - 10:10, Güncelleme: 02.04.2024 - 13:44
 

AK Parti iki ilçede irtifa kaybetmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “irtifa kaybı” olarak değerlendirdiği yerel seçimlerin Çanakkale ayağında AK Parti sadece iki ilçeyi elinde tutabildi; Gelibolu’yu ise üç dönemdir belediyeyi kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’nden aldı.
Ezine ve Yenice ilçelerinin seçmeni tercihini yine AK Parti’den yana kullandı. EZİNE’DE YÜKSEL GÜVEN TAZELEDİ Ezine’de mevcut başkan Güray Yüksel; CHP’li aday İrfan Ulusoy, MHP’li aday Tahsin Yüksel yarıştı. 2004 seçimlerinde MHP, 2009 seçimlerinde CHP, 2014 ve 2019 seçimlerinde AK Parti tarafından yönetilen ilçede İYİ Parti’nin de çalkantılı bir süreçle gösterdiği adayı vardı ancak aktif bir seçim çalışması yürütmedi. Başkan Yüksel resmi olmayan seçim sonuçlarına göre % 51.73 oyla güven tazeleyerek AK Parti bayrağı ilçede 5 sene daha görev yapmaya devam edecek. YENİCE’DE 2004’TEN BERİ AK PARTİ VAR Yenice’de benzer bir tablo ortaya çıktı.  Ülke genelinin aksine AK Parti burada hiç irtifa kaybetmedi. 2004 seçimlerinden bu yana koltukta oturan AK Partili Veysel Acar,  2024 seçimlerinde de güven tazeledi. 20 senedir Başkan olan Acar’ın karşısında CHP’li ve İYİ Partili rakipleri vardı. CHP’li Olcay Balcı ve MHP’li Kemal Cangül aktif bir seçim çalışması da yürüttü ancak seçmen tercihini değiştirmedi. HABER: DİLEK AKŞEN    
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “irtifa kaybı” olarak değerlendirdiği yerel seçimlerin Çanakkale ayağında AK Parti sadece iki ilçeyi elinde tutabildi; Gelibolu’yu ise üç dönemdir belediyeyi kazanan Cumhuriyet Halk Partisi’nden aldı.

Ezine ve Yenice ilçelerinin seçmeni tercihini yine AK Parti’den yana kullandı.

EZİNE’DE YÜKSEL GÜVEN TAZELEDİ

Ezine’de mevcut başkan Güray Yüksel; CHP’li aday İrfan Ulusoy, MHP’li aday Tahsin Yüksel yarıştı.

2004 seçimlerinde MHP, 2009 seçimlerinde CHP, 2014 ve 2019 seçimlerinde AK Parti tarafından yönetilen ilçede İYİ Parti’nin de çalkantılı bir süreçle gösterdiği adayı vardı ancak aktif bir seçim çalışması yürütmedi.

Başkan Yüksel resmi olmayan seçim sonuçlarına göre % 51.73 oyla güven tazeleyerek AK Parti bayrağı ilçede 5 sene daha görev yapmaya devam edecek.

YENİCE’DE 2004’TEN BERİ AK PARTİ VAR

Yenice’de benzer bir tablo ortaya çıktı.  Ülke genelinin aksine AK Parti burada hiç irtifa kaybetmedi.

2004 seçimlerinden bu yana koltukta oturan AK Partili Veysel Acar,  2024 seçimlerinde de güven tazeledi. 20 senedir Başkan olan Acar’ın karşısında CHP’li ve İYİ Partili rakipleri vardı.

CHP’li Olcay Balcı ve MHP’li Kemal Cangül aktif bir seçim çalışması da yürüttü ancak seçmen tercihini değiştirmedi.

HABER: DİLEK AKŞEN

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tontv.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.