Ağaç katliamı yapan Cengiz Holding’in villası trartışma yarattı
Ağaç katliamı yapan Cengiz Holding’in villası trartışma yarattı
Kaz Dağları’nda 1 milyondan fazla ağacı keserek maden çalışmaları yürüten Cengiz Holding’in patronu Mehmet Cengiz’in, aynı bölgede bir villa inşa ettirdiği iddiaları gündeme oturdu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sahayı inceledik, Cengiz burada kendisine villa yaptırıyor” diyerek dikkat çekici bir detaya işaret etti.
Kaz Dağları’nda çevreyi tahrip ederek maden faaliyetlerinde bulunan ve bölgede bir milyondan fazla ağacın kesilmesine neden olan Cengiz Holding’in patronu Mehmet Cengiz’in, aynı bölgede bir villa inşa ettirdiği öne sürüldü.
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Sözcü Gazetesi’nden Başak Kaya’ya yaptığı açıklamada, bölgede yapılan incelemelerde dikkat çekici bir duruma rastladıklarını belirtti. Ceylan, “Halilağa’nın saha haritalarını inceledik ve ilginç bir detay ile karşılaştık. Cengiz burada kendisine villa yaptırıyor. Haritada bu alan sosyal ve idare tesisi olarak geçiyor ama Mehmet Cengiz için villa yapılıyor’’ dedi.
Milletvekili Ceylan sözlerine şu şekilde devam etti:
“Saha haritalarını incelediğimizde Cengiz’in genişlemeye devam ettiğini görüyoruz. Şimdi de bölgeye villa yaptırıyor. Kestiği ağaçların manzarası ve yarattığı tahribatı villasından izleyecek. Haritada bu alan sosyal ve idare tesisi olarak geçiyor.
Buralarda zemin etüdü yapılıyor. Cengiz burada villa yaptıracak. Madenin devasa atık depolama tesisinin de köye yakınlığı 730 metre ve mevzuata göre bu uzaklığın en az 1 km. olması gerekiyor. Köylülerimiz dava açtı. Seslerini duyurmaya çalışıyorlar.”
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.